Back to All Events

Seksu(heel): een dag over seksualiteit en verlangen

 • Copacabana, salon voor levenskunsten Breda Nederland (map)

Deze dag staat in het teken van verlangen. Het leven van je verlangen, zoals dat oorspronkelijk bedoeld is, vanuit je authentieke zijn. Hiermee bedoelen we vanuit je onschuld als kind, voordat je allerlei boodschappen ontving van je ouders/opvoeders en instituten zoals scholen en de kerk. 

Door aanpassing van ons gedrag en ook ons seksuele gedrag, hebben we verleerd hoe het is om te vertrouwen op ons innerlijk verlangen, wat ons drijft in alles wat we doen en manifesteren in het leven. Het is ons geboortegeschenk om ons dit weer opnieuw toe te eigenen en te leven.

Dit doen we door onszelf te omarmen in alles wat zich aandient, ook dat wat nog verborgen is en waarop je je licht mag laten schijnen. De vrijheid om onze seksualiteit voluit te leven, staat symbool voor ons vermogen om alle levenskracht en -energie tot expressie te brengen. Dit is op alle levensterreinen van toepassing.  De reden waarom we hier vaak terughouding, schroom en schaamte ervaren, heeft te maken met de onbekendheid van onze eigen verlangens en de programmeringen en conditioneringen die we meegekregen hebben. 

Intentie dag

Onze intentie is om onze verlangens op de diepere laag te onderzoeken. We nodigen je uit om nieuwsgierig te zijn naar de aard van je verlangens en ook naar die aspecten, die je belemmeren om voluit aanwezig te zijn en te genieten. 

In deze workshop maak je een reis naar de krachtbronnen van verlangen in jou. Door de lichaamsgerichte oefeningen en helende systemische opstellingen-zoektocht naar geluk, liefde en genieten- creëer je meer nieuwe ruimte in je lijf en leven ,om jouw innerlijke waarheid, jouw liefdesbehoeftes en jouw verlangen te erkennen, voeden en te gaan leven.

De vorm:

De dag bestaat uit ervaringsgerichte oefeningen die jou de spiegel voorhouden, waardoor je op steeds diepere lagen in jezelf belandt en gaandeweg je mentale overtuigingen en “beliefs” los kunt laten. Oefeningen uit vele stromingen, waaronder tantra, Ridhwan School, non-dualiteit en sexological bodywork.

In de middag is er gelegenheid om met behulp van systemisch werk (opstellingen van verlangen) jouw eigen vraag in te brengen. Dit doen we op basis van de methode van Franz Ruppert, ook wel interactieve zelfresonantie genoemd. 

Wat levert het op?

 • Inzicht in wat er onbewust speelt waardoor het verlangen niet geleefd kan worden

 • Bewustwording van de relativiteit van overlevingsmechanismen

 • Gewaar zijn van beweging, heling, meer balans, van innerlijke draagkracht.

 • Nieuwe oplossingsrichtingen en inzichten

 • Meer oog voor de kwaliteiten die je hebt ontwikkeld

 • Vergroting van je plezier en mogelijkheden expressie te geven aan je liefde en seksuele leven

Voor wie?

 • Als je nieuwsgierig bent naar jouw drijfveren en verlangens

 • Mensen die belemmeringen ervaren in intimiteit en seksualiteit

 • Wanneer genieten van intimiteit gepaard gaat met schaamte en remmingen

 • Wanneer seks geen vanzelfsprekendheid meer is, maar een opgave

 • Als verlangens niet (meer) geleefd worden

 • Wanneer het niet meer stroomt in de relatie en 1 of beide partners zich teruggetrokken hebben of een alternatief zoeken

 • waar de gevolgen van seksueel grensoverschrijdend gedrag nog doorwerken.

Ook wanneer je als begeleider/masseur/therapeut bepaalde thema’s wilt onderzoeken in jezelf, is deze dag heel geschikt. Als resonant in de opstelling van iemand anders leer je veel over jezelf.

Deelname aan deze dag, kost 85 euro. Wanneer je besluit een vraag in te brengen, betaal je 50 euro extra. Dit kun je vooraf aangeven, maar ook ter plekke beslissen. 

Elke vragensteller krijgt 1 uur en de vraag raakt aan seksualiteit. Een van ons neemt contact met je voor verduidelijking.

ls een BTW-factuur nodig, dan komt er (voor het bedrijf verrekenbare) BTW boven op de prijs.

Koffie en thee met wat lekkers wordt verzorgd, je neemt je eigen lunchpakketje mee. Er wordt gewerkt met de kleding aan. 

Trainers:

Anina Storteboom (tantrika, intimiteitscoach en trainer) en Tanya Rozenthal (lichaamsgericht therapeut, healer, somatic coach en trainer). 

Tanya en Anina geven deze workshop/dag in co-creatie, waarbij hun beider expertise en afkomst medebepalend zijn voor de manier van werken. Zij hebben elkaar gevonden op belangrijke levensthema’s en zij ervaren beide liefde en seksualiteit als belangrijke levens- en energiebronnen, waarvoor verschillende manieren van heling/traumawerk tot zeer positieve resultaten kunnen leiden.

Meer informatie over de dag, de begeleiders en hun achtergrond en visie vind je op hun websites.

http://www.itsaboutlove.nl/over-tanya/

http://www.inana.nu/events/workshop-seksualiteit-en-verlangen/

Later Event: October 27
Erotic Power & Ancestral Initiation